Aandacht voor je kracht

In de bijeenkomsten van Aandacht voor je kracht doen we oefeningen; staan, zitten, iets pakken. De oefeningen zijn bedoeld om te leren hoe je vanuit werkelijke kracht dingen doet. Hoe je bij jezelf blijft in situaties. Je doet de oefeningen zelf.

We werken eerst algemeen en daarna passen we het aangereikte toe op een door jou ingebrachte situatie. Op deze manier doe je ervaringskennis op en krijg je ook handvatten aangereikt voor de praktijk van alledag.

De oefeningen van In Aandacht brengen rust, stevigheid, jezelf kunnen zijn en handvatten bij stress. De groepen zijn tot zeven personen. Hier heb je de rest van je leven profijt van.

De bijeenkomsten geef ik samen met Fer de Deken. In zijn werk en persoonlijk leven is voor Fer een belangrijke drijfveer de ander te zien in zijn eigen unieke zijn. In het boeddhisme waardeert hij de nadruk op een vriendelijke en onvoorwaardelijke accepterende manier om naar jezelf en de ander te kijken. Zijn houding kan omschreven worden als geduldig, betrokken en empathisch. Hij heeft 35 jaar gewerkt als psychotherapeut in de GGZ.

Wat zeggen deelnemers over de bijeenkomsten?

 “Het zijn welkome oefeningen die me kunnen helpen in situaties dichter bij mezelf te blijven en in de praktijk toe te passen en me bewust maken van het feit dat ik niet met alles wat er op m’n pad komt iets moet of moet reageren/oplossen.”

"De sfeer van de bijeenkomsten vond ik ontspannen en open. Dit had te maken met dat ik Sophia en Fer als eerlijk en oprecht heb ervaren. 

“Het was fijn. Voelen wat er gebeurd is heel anders is dan praten over. Ik verwacht dat als ik beter leer te voelen, dat mijn gevoel een goede basis is om te leren assertiever te worden”.

Mooi was de interesse in elk van ons en in onze obstakels in contact met anderen. Het praktisch oefenen van situaties en de vertaalslag naar hoe het anders kan vond ik zeer de moeite waard.  Dit heeft voor mij duidelijkheid gebracht hoe ik op een eenvoudige manier mijn twijfel om kan zetten in keuzes”.

“Dit is magisch!”