Vind je kracht en koers

Coaching zet ik in als je een concreet doel hebt, zoals ander werk, anders in je werk staan, een relatie of meer activiteiten in de vrije tijd. Je doel staat centraal en ik loop met je mee, naast je en voor je uit kijkend. We ontdekken je eigen mogelijkheden en talenten om je doelen te bereiken en je problemen te overwinnen. Als er iets nodig is zoals bepaalde werkervaring of kennis, brengen we dat in kaart.

Singles die een relatie willen vinden maken een profiel van zichzelf en van de gewenste partner. Door activiteiten te ondernemen en eventuele belemmeringen of uitdagingen aan te gaan wordt het gewenste doel bereikt. Genieten van jezelf en op weg te zijn hoort er bij! Coaching is een aanvulling als je bent ingeschreven bij een relatiebureau.

Met coaching groei je in kunnen, in zelfvertrouwen en je bereikt je doel; op alle fronten ga je er op vooruit.

Bij vastlopen, niet weten of niet kunnen kan counseling je helpen. Het is een vorm van hulpverlening die naast diepgaand, ook licht is; dit maakt counseling zelfs leuk om te doen. Er worden verschillende inzichten uit de psychotherapie toegepast, maar het richt zich op het hier-en-nu. Voor veel persoonlijke vragen of problemen met lichte psychosociale achtergrond is counseling geschikt, zoals aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn, niet optimaal kunnen functioneren en ook om inzicht te verkrijgen in (levens)vragen, zoals; wie ben ik en wat wil ik? Waar wil ik naar toe?

Je werkt aan de emotionele aspecten van je probleem of vraag en je groeit innerlijk. Je leert jezelf beter kennen, leert omgaan met je emoties of problemen en je verkrijgt inzicht in het eigen denken, voelen, handelen en beleven. Je kunt je mogelijkheden optimaal gaan benutten en ontwikkelt kennis en vaardigheden om je functioneren te verbeteren. Door counseling ga je je beter voelen én je bent beter in staat je leven te leven.

Ik maak in de gesprekken gebruik van NLP en oplossingsgericht werken, maar ook van verbeeldingstechnieken zoals symbooldrama, metaforen en imaginatie. Dit zijn methodes waarbij verbeeldingskracht of meer onbewuste lagen worden aangesproken ten behoeve van je heling. Einstein was een wijs man, hij zei; “we cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”

In het eerste gesprek, het intakegesprek, maken we kennis met elkaar en bespreken je vraag en de ins-en outs van counseling. Een vraag neemt gemiddeld 5 - 8 sessies van 1 - 1,5 uur in beslag. We zorgen er voor dat je je veilig voelt ondanks dat je wellicht nieuwe terreinen bewandelt. Counseling is inmiddels goed bekend en geaccepteerd in het bedrijfsleven.

Over de counseling zegt Mieke: “Symbooldrama gaf me de mogelijkheid om de overtuiging dat ik dingen zelf moet kunnen doen en een ander niet lastig te vallen met mijn emoties, meer los te laten. De onderliggende boosheid naar mijzelf heeft meer ruimte gekregen. Het was, eerlijk gezegd, nog leuk om te doen ook!”

Marjan schrijft: “Zeer helpend en ondersteunend. De gesprekken met Sophia geven me de inzichten en het vertrouwen waar ik mee verder kan. Ze helpt me te verstevigen in een gezonde werkhouding. Na mijn therapie bij GGnet heeft Sophia mij ondersteund bij mijn terugkeer in de maatschappij. Ze behandelde mij als mens en niet als cliënt.

Ze heeft mij altijd het gevoel gegeven dat ze mij hoorde, zag en serieus nam. Ze was present! Daarnaast heeft zij altijd de regie bij mij gelaten wat ik erg prettig vond. Ik voelde me veilig om dingen met haar te delen en te bespreken omdat ik wist dat ze nooit zou oordelen. Ik ben Sophia erg dankbaar voor haar hulp. Ze heeft me altijd het gevoel en vertrouwen gegeven dat ik het kon. Ze geloofde echt in mij en ze had gelijk want uiteindelijk is mijn leven weer helemaal op de rit gekomen!”

Jennifer: "Ik kan je van harte Sophia Praat aanbevelen, zij werkt fijn op haar eigen manier; kijkend naar wat voor jou kloppend is en daar op voortbordurend. Veel ruimte voor zijn en ervaren, maar ook de zakelijke kennis in huis"