Vind je kracht en koers

 

Coaching gaat over het bereiken van een doel, zoals ander werk.. We ontdekken je eigen mogelijkheden en talenten om je doelen te bereiken en je problemen te overwinnen. Het kan zijn dat je aanvullende ervaring of kennis gaat opdoen. Singles die een relatie willen vinden maken een profiel van zichzelf en van de gewenste partner. De coaching is een aanvulling als je bent ingeschreven bij een relatiebureau.

Met coaching groei je in kunnen, in zelfvertrouwen en je bereikt je doel; op alle fronten ga je er op vooruit.

 

Counseling  is een vorm van hulpverlening die naast diepgaand, ook licht is. Er worden verschillende inzichten uit de psychotherapie toegepast, maar het richt zich op het hier-en-nu. Klachten kunnen zijn; zoals aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn, niet optimaal kunnen functioneren en (levens)vragen, zoals; wie ben ik en wat wil ik? Waar wil ik naar toe? Door counseling ga je je beter voelen én je bent beter in staat je leven te leven.

Ik maak in de gesprekken gebruik van ACT, RET, NLP en oplossingsgericht werken, en verbeeldingstechnieken zoals symbooldrama, metaforen en imaginatie. Over het gebruik van  je verbeeldingskracht en meer onbewuste lagen zei Einstein; “we cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”

Een vraag neemt gemiddeld 5 - 8 sessies van 1 - 1,5 uur in beslag. In het intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken je vraag. Counseling is inmiddels goed bekend en geaccepteerd in het bedrijfsleven.

Over de counseling zegt Mieke: Symbooldrama gaf me de mogelijkheid om de overtuiging dat ik dingen zelf moet kunnen doen en een ander niet lastig te vallen met mijn emoties, meer los te laten. De onderliggende boosheid naar mijzelf heeft meer ruimte gekregen. Het was, eerlijk gezegd, nog leuk om te doen ook!”

Marjan schrijft: Zeer helpend en ondersteunend. De gesprekken met Sophia geven me de inzichten en het vertrouwen waar ik mee verder kan. 

Ze helpt me te verstevigen in een gezonde werkhouding. Na mijn therapie bij GGnet heeft Sophia mij ondersteund bij mijn terugkeer in de maatschappij. Ze behandelde mij als mens en niet als cliënt. Ze heeft mij altijd het gevoel gegeven dat ze mij hoorde, zag en serieus nam. Ze was present! Daarnaast heeft zij altijd de regie bij mij gelaten wat ik erg prettig vond. Ik voelde me veilig om dingen met haar te delen en te bespreken omdat ik wist dat ze nooit zou oordelen. Ik ben Sophia erg dankbaar voor haar hulp. 

Ze heeft me altijd het gevoel en vertrouwen gegeven dat ik het kon. Ze geloofde echt in mij en ze had gelijk want uiteindelijk is mijn leven weer helemaal op de rit gekomen!”

Jennifer: "Ik kan je van harte Sophia Praat aanbevelen, zij werkt fijn op haar eigen manier; kijkend naar wat voor jou kloppend is en daar op voortbordurend. Veel ruimte voor zijn en ervaren, maar ook de zakelijke kennis in huis"