Hoe werk ik?

Verandering en echte nieuwe dingen ontstaan daar waar je gedachte-patronen ontkoppelen en ruimte wordt gemaakt voor wat meer onbewuste in jezelf is. Keuzes worden vaak onbewust gemaakt en daarna met argumenten omkleed. In mijn werk maak ik veel gebruik van beelden en verbeelding die verwijzen naar wensen of behoeften, actuele thema's of richting. Doelen bereiken is in mijn visie naast stappen zetten en doen, ook een proces van jezelf klaar maken voor ..  Dit kan een baan, een relatie of een verandering in je leven of in werk zijn. Het accent verschuift dan van zoeken naar vinden. Voor iedere persoon of kleine groep die wil laten ontstaan en creëren, meer dan bepalen en overtuigen biedt de praktijk vormen die dit mogelijk maken.

Vastlopen kan gaan over tekort aan wat je echt wenst of nodig hebt.. zonder dat je dit beseft. Vastlopen kan een proces van heler worden in gang zetten. Het aanbod bij de praktijk richt zich op innerlijke versterking en heling van individuele personen. De praktijk is ook de plek waar stellen voeding kunnen geven aan de relatie.

De lichaamsgerichte oefeningen van Aandacht voor je kracht laten je voorbij je gedachten gaan en geven ruimte aan alles wat er is in jou. Door ware kracht in  rust en stevigheid aan den lijve te ervaren kun je die altijd opnieuw oproepen.

Bij de werkvorm collage wordt gebruik gemaakt van een schijnbaar eenvoudig middel met een sterke uitwerking. Bij de bespreking wordt een verbinding tussen bewust en onbewust gemaakt. De uitgebreide bespreking in een terugkomsessie bij collage counseling maakt de verbinding nog veel krachtiger en wordt richting en concretisering verduidelijkt.

De werkvorm collage en de oefeningen Aandacht voor je kracht zetten verandering al in gang. Met counseling kun je verder werken aan gewenste verandering. Deze vorm van hulpverlening heeft naast diepgang, ook een lichtheid waardoor werken aan jezelf ook leuk is om te doen.

In de werkcoaching ontdekken we je eigen mogelijkheden en talenten om je doelen te bereiken en problemen te overwinnen. We kijken naar mogelijkheden en kansen om je loopbaan in de gewenste richting te sturen. Jij hebt de regie en bepaalt het tempo, ik loop naast je én kijk alvast vooruit om een volgende stap mogelijk te maken.

Gelijkwaardigheid, samenwerking en transparantie vind ik belangrijk in mijn werk. Kenmerken van de activiteiten in de praktijk zijn; kleinschalig, laagdrempelig, origineel en voedend. De locatie in Loenen is een prachtige plek in de natuur passend bij de praktijk voor coaching en counseling.

Wat zeggen klanten over Sinnigepraat?

“De workshop Aandacht voor je kracht was fijn. Voelen wat er gebeurd is heel anders is dan praten over. Ik verwacht dat als ik beter leer te voelen, dat mijn gevoel een goede basis is om te leren assertiever te worden”.

"Sophia creëert een lichte sfeer waar je je bij op je gemak voelt. Bij de bespreking nodigt ze uit te onderzoeken en samen de vertaling te maken naar het antwoord op de vraag en de concrete stappen die hier bij horen. De ervaring is; 'het klopt'."

"Onze ontmoeting en de gesprekken vond ik open en voedend. Ik voel mij vertrouwd in je omgeving. Je kunt heel prettig luisteren, advies geven en geduld hebben. Bedankt voor de fijne sfeer die je creëert".

"Dank je wel Sophia voor dit heerlijke all-in programma, jouw steunende en stimulerende begeleiding en super verzorging. Echt een aanrader! Ik kom zelf zeker nog vaker terug. Deze manier van creatief bezig zijn, geeft me zoveel inspiratie en plezier”

“Sophia doet de workshops met haar hart. Ze is integer en weet een sfeer te creëren van vertrouwen en veiligheid. Dat doet ze door oordeel-loos te reageren en te stimuleren een collage te maken die vanuit jou komt. Het hoeft nergens aan te voldoen, dat is bevrijdend en waardoor het een feestje wordt om collage te maken”.

"Sophia is een vriendelijke, niet oordelende, onderlegde begeleidster van je ‘proces’, die je goed kan helpen en daarvoor de tijd neemt. Ze springt alleen in als nodig is. Ik kan de workshop echt aanbevelen".