Mijn werkwijze

In mijn visie zijn we als mens, zonder dit zo bewust te zijn, voortdurend in een proces van zelfverwerkelijking. Net als een boom die uit een zaadje groeit, zo groeien wij gedurende ons leven uit tot dat wat in potentie in ons aanwezig is -mits de juiste voeding van de aarde, genoeg lucht en water aanwezig is. Wij hebben als mens te maken met belemmeringen in ons en buiten ons, en die bemoeilijken onze ontplooiing.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door ruime aandacht te hebben voor het innerlijke werk wat hoort bij het bereiken van een gesteld doel. Omdat ik ingesteld ben op dat wat vanuit je ware kern zich wil ontplooien, is de coaching-counseling  een herijking, een vernieuwing, een verandering anders dan;  meer van dat wat je al was. Een tweede kenmerk van mijn werkwijze is dat je accent gaat verschuiven van willen en zoeken, naar creëren, laten ontstaan en vinden. Vastlopen  vat ik op als een tekort aan aandacht voor waar je van binnenuit aan toe bent, met andere woorden; wat je werkelijk wenst of nodig hebt. Je wordt uitgenodigd om weer ruimte te geven aan het steeds doorgaande proces van te 'worden wie je bent'. En je zelfvertrouwen, eigenwaarde, innerlijke rust en goede energie weer terug te vinden.

De werkvormen die ik gebruik passen bij mijn visie. Beelden en verbeelding tonen zonder woorden wensen of behoeften, actuele thema's of richting. Uit zijn uitspraken blijkt hoe Einstein  gewicht toekentaan verbeelding, zoals uit; 'logica brengt je van A naar B maar verbeelding brengt je overal'. In de werkvorm collage toon je aan jezelf wat echt belangrijk voor je is en bij counselen met Verbeeldingskracht werk ik met de minder bewuste laag in jezelf. Gedachten zijn zeer nuttig, net als voor de timmerman het gereedschap in zijn gereedschapskist nuttige hulpmiddelen zijn in het werk. Gedachten zijn vluchtig, en komen voort uit- en liggen boven op dat waar het werkelijk om gaat. Ook vanuit wetenschappelijke hoek komt steeds meer kennis over in welke grote maat meer onbewuste lagen de regie voeren. Dijksterhuis zet uiteen hoe keuzes op meer onbewust niveau gemaakt worden en daarna met rationele argumenten omkleed, in plaats van andersom. Als je weet wat werkelijk belangrijk voor je is kun je de stappen zetten die er toe doen, creëren, ontplooien, je doel bereiken en dingen anders doen.

Wat je ervaart vindt plaats in je bewustzijn en in je gevoel, en/of je lichamelijke gevoel en dat is een kracht die je kunt gebruiken. De lichaamsgerichte oefeningen in de workshop Aandacht voor je kracht leren je voorbij je gedachten te gaan en aan den lijve rust en stevigheid te ervaren die je altijd opnieuw kunt oproepen.

Naast doel- en procesgericht werken zijn voor mij belangrijk; gelijkwaardigheid, samenwerking en transparant zijn. Ik houd van speelse, creatieve en actieve werkvormen. Mijn aanbod is kleinschalig, laagdrempelig en origineel. De werklocatie in Loenen is gelegen op een prachtige plek naast het Veluwebos.

Wat zeggen klanten?

“De workshop Aandacht voor je kracht was fijn. Voelen wat er gebeurd is heel anders is dan praten over. Ik verwacht dat als ik beter leer te voelen, dat mijn gevoel een goede basis is om te leren assertiever te worden”.

"Sophia creëert een lichte sfeer waar je je bij op je gemak voelt. Bij de bespreking nodigt ze uit te onderzoeken en samen de vertaling te maken naar het antwoord op de vraag en de concrete stappen die hier bij horen. De ervaring is; 'het klopt'."

"Onze ontmoeting en de gesprekken vond ik open en voedend. Ik voel mij vertrouwd in je omgeving. Je kunt heel prettig luisteren, advies geven en geduld hebben. Bedankt voor de fijne sfeer die je creëert".

"Dank je wel Sophia voor dit heerlijke all-in programma, jouw steunende en stimulerende begeleiding en super verzorging. Echt een aanrader! Ik kom zelf zeker nog vaker terug. Deze manier van creatief bezig zijn, geeft me zoveel inspiratie en plezier”

“Sophia doet de workshops met haar hart. Ze is integer en weet een sfeer te creëren van vertrouwen en veiligheid. Dat doet ze door oordeel-loos te reageren en te stimuleren een collage te maken die vanuit jou komt. Het hoeft nergens aan te voldoen, dat is bevrijdend en waardoor het een feestje wordt om collage te maken”.

"Sophia is een vriendelijke, niet oordelende, onderlegde begeleidster van je ‘proces’, die je goed kan helpen en daarvoor de tijd neemt. Ze springt alleen in als nodig is. Ik kan de workshop echt aanbevelen".