Mijn werkwijze

In mijn visie zijn we als mens, zonder dit zo bewust te zijn, voortdurend in een proces van zelfverwerkelijking, te worden wie we zijn. Net als een boom die uit een zaadje groeit, zo groeien wij gedurende ons leven uit tot dat wat in potentie in ons aanwezig is.

Het zaadje heeft de juiste voeding van de aarde, genoeg lucht en water nodig. Mensen hebben belemmeringen in- en buiten ons, die onze ontwikkeling in de weg kunnen staan. Vastlopen  vat ik op als een tekort aan aandacht voor waar je van binnenuit aan toe bent. Wie ben jij in de kern? Wat wil zich ontplooien?

De coaching-counseling  is een vernieuwing, meer worden dan dat wat je al was. Er is ruime aandacht voor het innerlijke werk wat onderdeel uitmaakt van het bereiken van je doel.  Willen en zoeken wordt creëren, laten ontstaan en vinden. Je krijgt je zelfvertrouwen, eigenwaarde, innerlijke rust en goede energie weer terug.

Gedachten zijn zeer nuttig, net als voor de timmerman het gereedschap in zijn gereedschapskist nuttige hulpmiddelen zijn in zijn werk. Gevoelens en emoties zijn belangrijk. De flexibiliteit in de omgang met je gedachten en emoties maakt dat je maximaal kunt leven.

Beelden en verbeelding tonen direct, zonder gedachten of woorden, je wensen of behoeften, actuele thema's of richting. In de werkvorm Visioning toon je aan jezelf wat echt belangrijk voor je is en bij counselen met Verbeeldingskracht werk ik met de minder bewuste laag in jezelf.  Als je weet wat werkelijk belangrijk voor je is kun je de stappen zetten die er toe doen, creëren, ontplooien, je doel bereiken.

Wat je ervaart vindt plaats in je bewustzijn en in je gevoel, en/of je lichamelijke gevoel en dat is een kracht die je kunt gebruiken. In de workshop Aandacht voor je kracht ga voorbij je gedachten en ervaar je rust en stevigheid.

Gelijkwaardigheid, samenwerking, laagdrempeligheid en transparant zijn kenmerken mijn werk. De werklocatie in Loenen is gelegen op een prachtige plek naast het Veluwebos.

Wat zeggen klanten?

“De workshop Aandacht voor je kracht was fijn. Voelen wat er gebeurd is heel anders is dan praten over. Ik verwacht dat als ik beter leer te voelen, dat mijn gevoel een goede basis is om te leren assertiever te worden”.

"Sophia creëert een lichte sfeer waar je je bij op je gemak voelt. Bij de bespreking nodigt ze uit te onderzoeken en samen de vertaling te maken naar het antwoord op de vraag en de concrete stappen die hier bij horen. De ervaring is; 'het klopt'."

 

"Onze ontmoeting en de gesprekken vond ik open en voedend. Ik voel mij vertrouwd in je omgeving. Je kunt heel prettig luisteren, advies geven en geduld hebben. Bedankt voor de fijne sfeer die je creëert".

"Dank je wel Sophia voor dit heerlijke all-in programma, jouw steunende en stimulerende begeleiding en super verzorging. Echt een aanrader! Ik kom zelf zeker nog vaker terug. Deze manier van creatief bezig zijn, geeft me zoveel inspiratie en plezier”

 

 

 

“Sophia doet de workshops met haar hart. Ze is integer en weet een sfeer te creëren van vertrouwen en veiligheid. Dat doet ze door oordeel-loos te reageren en te stimuleren een collage te maken die vanuit jou komt. Het hoeft nergens aan te voldoen, dat is bevrijdend en waardoor het een feestje wordt om collage te maken”.

"Sophia is een vriendelijke, niet oordelende, onderlegde begeleidster van je ‘proces’, die je goed kan helpen en daarvoor de tijd neemt. Ze springt alleen in als nodig is. Ik kan de workshop echt aanbevelen".