Mijn visie en aanpak

In mijn visie zijn we als mens, zonder dit zo bewust te zijn, voortdurend in een proces van zelfverwerkelijking, van 'te worden wie we zijn'. Net als een boom die uit een zaadje groeit, zo kunnen wij gedurende ons leven uitgroeien tot dat wat in potentie in ons aanwezig is. We hebben voeding en water, ruimte en zuurstof nodig, materiel en innerlijk. We hebben te maken met belemmeringen in- en buiten ons die onze ontwikkeling in de weg kunnen staan. Vastlopen kan ontstaan als er te lang, te kort aan aandacht is voor 'te worden wie we zijn'. Wie ben jij in de kern? Wat wil zich ontplooien? Ik heb veel aandacht voor het proces om willen en zoeken, creëren, laten ontstaan en vinden te laten worden.

  • De coaching-counseling  is een vernieuwing, is meer worden van dat wat je al was. Er is meestal ook innerlijk werk te doen om je doel te bereiken. Je krijgt je zelfvertrouwen, eigenwaarde, innerlijke rust en je goede energie weer terug.
  • Gedachten zijn zeer nuttig, net als voor de timmerman het gereedschap in zijn gereedschapskist nuttige hulpmiddelen zijn in zijn werk. Het is effectief als ze werkbaar voor je zijn. Gevoelens en emoties kunnen moeilijk zijn en richting geven. De flexibiliteit naar je gedachten en emoties maakt dat je maximaal kunt leven.
  • Beelden en verbeelding tonen direct, zonder gedachten of woorden, je wensen of behoeften, actuele thema's of richting. In de werkvorm Visioning en bij counselen met Verbeeldingskracht werk ik met de minder bewuste laag in jezelf.  Als je weet wat werkelijk belangrijk voor je is kun je de stappen zetten die er toe doen, creëren, ontplooien, je doel bereiken.

De krachten van bewustzijn, van je lichamelijkheid en van ontspanning leer je inzetten in de workshop Aandacht voor je kracht. Dit brengt rust en innerlijke stevigheid.

Gelijkwaardigheid, samenwerking, laagdrempeligheid en transparant zijn kenmerken mijn werk. De werklocatie in Loenen is gelegen op een prachtige plek naast het Veluwebos.

Wat zeggen klanten?

“De workshop Aandacht voor je kracht was fijn. Voelen wat er gebeurd is heel anders is dan praten over. Ik verwacht dat als ik beter leer te voelen, dat mijn gevoel een goede basis is om te leren assertiever te worden”.

"Sophia creëert een lichte sfeer waar je je bij op je gemak voelt. Bij de bespreking nodigt ze uit te onderzoeken en samen de vertaling te maken naar het antwoord op de vraag en de concrete stappen die hier bij horen. De ervaring is; 'het klopt'."

 

"Onze ontmoeting en de gesprekken vond ik open en voedend. Ik voel mij vertrouwd in je omgeving. Je kunt heel prettig luisteren, advies geven en geduld hebben. Bedankt voor de fijne sfeer die je creëert".

"Dank je wel Sophia voor dit heerlijke all-in programma, jouw steunende en stimulerende begeleiding en super verzorging. Echt een aanrader! Ik kom zelf zeker nog vaker terug. Deze manier van creatief bezig zijn, geeft me zoveel inspiratie en plezier”

 

 

 

“Sophia doet de workshops met haar hart. Ze is integer en weet een sfeer te creëren van vertrouwen en veiligheid. Dat doet ze door oordeel-loos te reageren en te stimuleren een collage te maken die vanuit jou komt. Het hoeft nergens aan te voldoen, dat is bevrijdend en waardoor het een feestje wordt om collage te maken”.

"Sophia is een vriendelijke, niet oordelende, onderlegde begeleidster van je ‘proces’, die je goed kan helpen en daarvoor de tijd neemt. Ze springt alleen in als nodig is. Ik kan de workshop echt aanbevelen".